Categoria: General

 RUBÍ CERTIFICA L’ÈXIT DE LA PRIMERA EDICIÓ DEL PROGRAMA “LA REHABILITACIÓ I ESTALVI ENERGÈTIC AMB SISTEMES PASSIUS. PROFESSIÓ DE FUTUR”

 

Les 8 persones que s’han format a través d’aquesta proposta han après a millorar l’eficiència energètica dels edificis i el confort de les persones que els utilitzen a partir de la rehabilitació amb sistemes passius en l’envolupant
L’alcaldessa en el moment d’obrir la trobada (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Representants de 15 de les empreses vinculades al projecte “La rehabilitació i estalvi energètic amb sistemes passius. Professió de futur” s’han trobat aquest dijous a la Masia de Can Serra per valorar la primera edició de la proposta. Aquest projecte professional, emmarcat en el Programa de Projectes Innovadors i Experimentals 2019, ha impulsat el perfil professional de rehabilitador de l’envolupant amb sistemes d’aïllament tèrmic en el mercat de treball, a través de la qualificació professional Rehabilitador de l’envolupant amb sistemes passius de rehabilitació energètica. “A través de Rubí Forma i Rubí Brilla, la ciutat impulsa un recurs ocupacional que, a mitjà termini, també serà un actiu per la transició cap a un model energètic més sostenible, més net i més sa”, ha argumentat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez durant la benvinguda a les persones assistents.

Les 8 persones que s’han format a través d’aquesta proposta han après a millorar l’eficiència energètica dels edificis i el confort de les persones que els utilitzen a partir de la rehabilitació amb sistemes passius en l’envolupant (parets, terres, sostres, portes i finestres…). Ara que han completat la formació, l’alumnat pot treballar com a tècnic/a en aïllaments i eficiència energètica en l’envolupant i com a tècnic/a en eficiència energètica en l’envolupant. “Aquest projecte té les dues coses essencials que defineixen Rubí Forma: la formació i la inserció. […] Aquesta és una formació molt innovadora que permet noves formes d’ocupació o canviar d’orientació laboral”, ha explicat el regidor d’Ocupabilitat, Víctor García Correas. La formació ha combinat la capacitació professional (450 h) amb les pràctiques professional no laborals en empreses (150 h) i l’acompanyament a la inserció mitjançant una metodologia participativa per part de l’empresa. La mitjana d’edat de la primera promoció d’alumnes que han completat la formació és de 45 anys, 1 ja ha trobat feina i hi ha previsió de formalitzar tres contractes més. El regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz, ha recordat que “quan parlem de transició energètica també parlem de reduir el consum energètic i, per tant, de ser més eficients. Aquesta capacitació està formant professionals capaços de implementar aquesta estratègia”.