Categoria: General

RUBÍ FORMA  IMPULSARÀ PROJECTES DE MOBILITAT LABORAL ENTRE L’ALUMNAT D’FP

 

L’Ajuntament de Rubí, a través del Rubí Forma, promourà els projectes de mobilitat internacional del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) entre l’alumnat de formació professional inicial i per a l’ocupació. La primera sessió informativa de la nova oferta tindrà lloc dimarts 8 de maig a les 11 h a càrrec de la unitat de Programes Internacionals del SOC. Durant la sessió, s’exposaran els dos programes que el SOC ofereix en aquest moment per fer pràctiques a l’estranger i que es gestionaran des de Rubí: Eurodissea i TNL Mobilitat. “Rubí Forma continua ampliant la seva oferta de serveis, ara comencem a explorar la mobilitat laboral internacional sumant dos projectes per fer pràctiques a l’estranger. Convido a tothom qui hi estigui interessat a venir a la sessió informativa del dia 8”, diu el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto.

El programa Eurodissea ofereix millorar el currículum amb experiència professional internacional, realitzar pràctiques professionals no remunerades en empreses o entitats públiques d’una durada de 3 a 7 mesos, perfeccionar els coneixements d’una llengua estrangera amb un curs intensiu i la pròpia estada, ampliar horitzons culturals i socials, acompanyament i suport durant tota l’estada, finançament de les despeses a càrrec de la regió d’acolliment i assegurança d’accidents, repatriació i responsabilitat civil. Les persones participants comptaran amb una beca mensual per atendre les despeses personals de manutenció, allotjament i transport, però han d’assumir el cost del viatge a la regió de destí.

 

TLN Mobilitat s’estructura en dues fases: la de preparació i capacitació; i la de pràctiques professionals. La fase de preparació i capacitació inclou formació lingüística d’entre 80 i 120 hores que garanteix assolir el mínim coneixement necessari per comprendre indicacions senzilles; sessions informatives sobre les característiques socials, laborals i culturals del país d’acolliment i orientació professional individual, enfocada a la definició de l’itinerari professional de cada participant. La fase de pràctiques professionals no remunerades en països de la Unió Europea inclou experiència laboral d’ entre 8 i 20 setmanes. El programa cobreix les despeses del viatge, l’allotjament i manutenció diària durant l’estada a l’estranger, l’assegurança i l’acompanyament en el procés d’orientació i actuacions d’informació sobre les expectatives del mercat laboral.

Per sumar-se a algun dels dos programes cal tenir entre 18 i 30 anys.